واردات از چین با توجه به تنوع زیاد در کالا، قیمت مناسب، محدودیت های تجارت بین المللی برای بازرگانان ایرانی از تقاضای زیادی برخوردار بوده و هر سال رو به افزایش است. به طوریکه در حال حاضر چین یک چهارم کالای وارداتی ایران را تامین می کند. علیرغم شرایط مناسب برای واردات از چین به ایران، قوانین متعددی در زمینه انتخاب، خرید کالا، پرداخت هزینه ها و دریافت ارز، ترخیص کالا از گمرک و غیره وجود دارد که عدم اطلاع از آنها منجر به خسارت های هنگفت می شود. به همین دلیل در ادامه به مواردی از قبیل بهترین و پرسودترین کالای وارداتی از چین، هزینه ها، نحوه حمل و نقل کالا، قوانین ترخیص از گمرک و بنادر مهم ایرانی برای واردات کالا از چین به ایران می پردازیم.
7 مرحله واردات کالا از چین
واردات از چین به ایران فرآیندی پیچیده است که نیازمند آگاهی از قوانین و مقررات گمرکی، انتخاب منبع یابی مناسب، انجام مذاکرات تجاری، انعقاد قرارداد و انجام تشریفات گمرکی است. هر یک از این کارها شامل زیرمجموعه های متعددی هستند که با دقت و آگاهی کامل باید طی شوند. در حالت کلی روند واردات کالا از چین به ایران عبارتند از:
1. انتخاب کالا
اولین قدم برای واردات کالا، انتخاب محصول مناسب با توجه به نیاز بازار و شرایط اقتصادی کشور است. تنوع در کالاهای مجاز برای ورود به ایران بسیار زیاد است. به همین دلیل در بازار چین با حق انتخاب بالایی مواجه هستید. مهم این است که بتوانید متناسب با هدفتان از تجارت و درخواست بازار ایران کالای مناسب با قیمت ایده آل و کیفیت استاندارد را شناسایی کنید.
2. تحقیقات بازار
پس از انتخاب محصول، باید به طور دقیق در مورد بازار آن در ایران، میزان تقاضا، رقبای موجود و قیمتها تحقیق کنید. اگر کالای وارداتی جنبه مصرفی دارد، بهتر است بررسی کنید که آیا نمونه مشابه با قیمت مناسب آن در ایران موجود است یا خیر؟ برای کالاهایی که جنبه تجارت دارند، قیمت و تطابق آن با استانداردهای کشور ایران اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال، برای واردات مواد غذایی باید تحقیقات کاملی برای انتخاب محصولاتی داشته باشید که با استانداردهای سازمان غذا و داروی ایران تناسب داشته باشند.
3. یافتن تأمین کننده
پس از انجام تحقیقات بازار، باید به دنبال تأمین کننده معتبر در چین باشید. علاوه بر مراجعه حضوری به چین و شناسایی تولیدکننده های معتبر، از طریق فروشگاه های اینترنتی نیز می توانید تامین کننده ها را شناسایی کنید. در انتخاب تامین کننده نباید از بررسی سوابق تجاری آنها غافل شوید!
4. مذاکرات تجاری برای واردات از چین
پس از یافتن تأمین کننده، باید با وی مذاکره کنید تا در مورد جزئیات معامله از جمله قیمت، شرایط پرداخت، زمان تحویل و شرایط حمل و نقل به توافق برسید. در این مرحله از تامین کننده باید پیش فاکتور دریافت کنید. این پیش فاکتور برای مراحل بعد تجارت لازم است.
5. انعقاد قرارداد با تامین کننده
پس از توافق بر سر جزئیات معامله، باید با تأمین کننده یک قرارداد کتبی منعقد نمایید. این قرارداد باید شامل تمام شرایط توافق شده بین طرفین باشد. مواردی از قبیل قیمت، نوع و تعداد کالا، شرایط حمل و نقل، مدت زمان تامین کالا از سوی تولیدکننده، نحوه پرداخت هزینه ها و غیره باشد. در این مرحله بهتر است از تخصص وکلای تجاری استفاده کنید، چون کوچک ترین اشتباه منجر به خسارت های هنگفت و جبران ناپذیر می شود.
6. ثبت سفارش برای دریافت مجوز
شما به عنوان شرکت یا فردی که دارای کارت بازرگانی هستید، در این مرحله باید سفارش واردات کالا را ثبت کنید. مجوز ورود بر اساس نوع کالا از سوی سازمان مربوطه صادر می شود.
7. دریافت ارز برای واردات از چین
کالاهای وارداتی از چین به ایران بر اساس نوع آنها مشمول ارز نیمایی، دولتی، آزاد و ارز از محل صادرات هستند. برای استفاده از این امکانات لازم است مجوز واردات را در مرحله قبل دریافت کرده باشید.
8. حمل و نقل کالا
بعد از پرداخت مبلغ خرید، باید با توجه به نوع کالا، حجم آن، بودجه و زمان مورد نظر، روش حمل و نقل مناسب را انتخاب کنید. روشهای رایج حمل کالا از چین به ایران شامل حمل دریایی، حمل هوایی و حمل زمینی میباشد. پس از انتخاب روش حمل، باید با شرکت حمل و نقل مربوطه قرارداد منعقد کرده و نسبت به انجام تشریفات حمل و نقل کالا اقدام کنید. قبل از حمل بار باید به طور کامل بیمه شود تا در زمان ترخیص آن از گمرک با مشکل مواجه نشوید.
021-54079
09124701423 | 09177430365
ترخیص کالا از گمرک
یکی از مهم ترین و پیچیده ترین گام ها در واردات از چین به ایران، ترخیص کالا از گمرک است. برای ترخیص کالا از گمرک لازم است با توجه به نوع کالا و بار اسنادی از قبیل قبض انبار، فاکتور، گواهی مبدا، بارنامه، لیست عدل بندی و گواهیهای بهداشتی و قرنطینه (در صورت نیاز) ارائه شوند. سپس اظهارنامه گمرکی باید دریافت شود و بعد از پرداخت هزینه ها و حقوق گمرکی مجوز برای ترخیص کالا ارائه می شود.
در نهایت با ارائه مجوز می توانید بار را از انبار تحویل بگیرید. با توجه به قوانین و محدودیت های متعددی در گمرک، پیشنهاد می کنیم انجام این امور را به شرکت ها و افراد باتجربه در این حوزه بسپارید. چون برای برخی از کالاها نگهداری طولانی مدت بار در انبار و گذشتن تاریخ انقاضای آن به معنای از بین رفتن سرمایه هنگفت واردکننده است. در برخی از موارد بار به عنوان قاچاق شناسایی شده و به نفع دولت ضبط می شود!
چالشها و شرایط قوانین گمرکی و تجاری برای واردات از چین
- برای واردات برخی از کالاهای چینی به ایران، نیاز به اخذ مجوزهای خاص از سازمان های مربوطه مانند وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو یا سازمان استاندارد است.
- کالاهای وارداتی از چین باید مطابق با استانداردهای کیفی ایران باشند.
- ارائه کارت بازرگانی از سوی واردکننده بار از چین الزامی است. افراد و تجاری که کارت بازرگانی ندارند می توانند از خدمات شرکت های بازرگانی به عنوان واسطه استفاده کنند.
- تعرفه و حقوق گمرکی بار بر اساس نوع کالا محاسبه می شود.
- مدت زمان ترخیص کالا از گمرک با توجه به نوع کالا تعیین می گردد. برخی از کالاها از قبیل مواد غذایی در صورت ترخیص نشدن در زمان مناسب به نفع دولت ضبط می شوند.
معرفی بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات از چین
تعیین بهترین و پرسودترین کالا برای واردات از چین به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- نیاز بازار: اولین قدم برای انتخاب کالای مناسب، بررسی دقیق نیاز بازار و تقاضای موجود برای کالاهای مختلف در ایران است. شما باید به دنبال کالایی باشید که تقاضای بالایی در بازار داشته و در عین حال رقبای زیادی برای آن وجود نداشته باشد.
- سودآوری: کالایی را انتخاب کنید که حاشیه سود بالایی داشته باشد و امکان کسب سود مناسب را بدهد. برای محاسبه سودآوری، باید تمام هزینههای مرتبط با واردات کالا، از جمله قیمت خرید، هزینههای حمل و نقل، حقوق گمرکی و سایر عوارض را در نظر بگیرید.
- قابلیت رقابت: کالایی را انتخاب کنید که از نظر کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش، قابلیت رقابت با کالاهای مشابه موجود در بازار را داشته باشد.
- آشنایی و تخصص: انتخاب کالایی که با آن آشنایی دارید و در مورد آن تخصص دارید، میتواند به شما در موفقیت در امر واردات کمک کند.
با توجه به این موارد، در حال حاضر برخی از بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات از چین به شرح زیر هستند:
- گوشیهای هوشمند
- لوازم جانبی موبایل مانند قاب گوشی، شارژر، هندزفری و پاوربانک
- لوازم جانبی کامپیوتر مانند کیبورد، ماوس، رم، هارد دیسک
- لوازم بهداشتی از قبیل کرم، شامپو، صابون
- محصولات مراقبت از پوست از قبیل انواع ماسک، کرم ضد آفتاب، سرم مو و پوست
- پوشاک زنانه، مردانه و بچگانه
- لباس و پوشاک ورزشی
- کیف و کفش زنانه، مردانه و بچگانه
- شال، روسری، کلاه، دستکش
- لوازم برقی کوچک مانند جاروبرقی، مخلوط کن، آبمیوه گیری، چای ساز
- لوازم برقی بزرگ مانند یخچال، فریزر، لباسشویی، ماشین ظرفشویی و تلویزیون
- لوازم آشپزخانه مانند ظروف پخت و پز، چاقو، قاشق و چنگال
- اسباب بازیهای فکری و آموزشی
- اسباب بازیهای رباتیک و کنترلی
- لوازم بازی ساختنی مانند لگو، بلوک
- قطعات یدکی خودرو
- ماشین آلات صنعتی
- ابزار و یراق مانند آچار، پیچ و مهره، ابزار نجاری
- پارچههای پشمی، نخی، ابریشمی
- فرش و موکتهای ماشینی چینی
- روتختی، پتو و ملحفه
- برنج، نخود، لوبیا و سایر حبوبات
- خشکبار مانند پسته، بادام، گردو
- چای و قهوه
- مرکبات
- مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف مانند رنگ، شوینده و پلاستیک
- لاستیک و پلاستیک خام
- فولاد، مس، آلومینیوم و سایر فلزات
- لوازم دکوری مانند تابلو، مجسمه، گلدان
- لباسهای برند
- لوازم التحریر مانند خودکار، مداد، دفتر
021-54079
09124701423 | 09177430365
محاسبه هزینه واردات کالا از چین به ایران
هزینه واردات کالا از چین به ایران شامل مجموع هزینههای مختلفی است که از زمان خرید کالا تا ترخیص آن از گمرک ایران باید پرداخت شوند. این هزینهها به طور کلی به شرح زیر هستند:
قیمت خرید کالا: اولین و مهمترین هزینه، قیمت خرید خود کالاست. این قیمت توسط فروشنده چینی تعیین میشود و به عوامل مختلفی مانند نوع کالا، کیفیت، برند، نرخ ارز و شرایط بازار بستگی دارد.
هزینههای حمل و نقل: پس از خرید کالا، باید آن را به ایران حمل کنید. هزینههای حمل و نقل به روش حمل انتخابی شما (حمل دریایی از چین، هوایی یا زمینی)، حجم و وزن کالا، مبدا و مقصد و شرکت حمل و نقل بستگی دارد.
بیمه حمل و نقل: برای محافظت از کالا در طول حمل و نقل، میتوانید آن را بیمه کنید. هزینه بیمه بر اساس نوع بیمه، ارزش کالا و شرکت بیمه کننده تعیین می گردد.
هزینههای بازرسی: در برخی موارد، ممکن است لازم باشد که کالا قبل از حمل و نقل یا بعد از ورود به ایران توسط شرکتهای بازرسی بینالمللی بازرسی شوند که شامل هزینه بوده و مقدار آن متغیر است.
حقوق گمرکی و عوارض: میزان حقوق گمرکی و عوارض با توجه تعرفه گمرکی کالا، ارزش کالا و نرخ ارز محاسبه می شود.
هزینههای ترخیص کالا از گمرک: برای ترخیص کالا از گمرک، باید از خدمات ترخیصکاران گمرک استفاده نمایید. ترخیصکاران گمرک در قبال خدماتی که ارائه میدهند، هزینه دریافت میکنند.
در برخی موارد، ممکن است هزینههای دیگری نیز به هزینههای واردات اضافه شود، مانند هزینههای انبارداری، هزینههای دمپینگ، هزینههای آزمایشگاهی و غیره.
واردات کالا از چین به ایران به چند روش است؟
با توجه به فاصله زیاد ایران و چین، روش های مختلفی برای حمل و نقل بار و کالا بین آنها وجود دارد. در حالت کلی این روش ها عبارتند از:
حمل و نقل دریایی: یکی از ارزان ترین روش ها برای واردات کالا از چین به ایران است که به روش بار کانتینر کامل و بار کمتر از کانتینر انجام می شود. در صورت کم بودن مقدار بار از روش کانتینر اشتراکی استفاده می شود.
حمل و نقل هوایی: سریع ترین و گران ترین روش حمل و نقل و واردات کالا از چین است.
حمل و نقل زمینی: با توجه به فاصله زیاد ایران و چین، این روش تنها برای انتقال کالا از چین به کشورهای همسایه کاربرد دارد.
برای انتخاب روش حمل و نقل، نوع کالا و مقدار آن اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال، برای واردات مواد غذایی و بهداشتی دارای تاریخ انقاضا روش هوایی نسبت به دریایی و زمینی مناسب تر است.
معرفی مهمترین بنادر ایران برای واردات کالا از چین
در روش های دریایی کشتی ها در بنادر جنوب ایران بار را ترخیص می کنند. از مهم ترین و اصلی ترین بنادر برای واردات کالا از چین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بندر شهید رجایی : در استان هرمزگان به دلیل موقعیت استراتژیک خود در خلیج فارس، عمق آب مناسب و امکانات تخلیه و بارگیری مدرن، نقش مهمی در واردات کالا از چین به ایران ایفا میکند.
بندر بوشهر: این بندر در استان بوشهر واقع شده و دومین بندر بزرگ تجاری ایران است. بندر بوشهر به دلیل نزدیکی به چین و کشورهای حوزه خلیج فارس، از جمله بنادر مهم برای واردات کالا از چین به ایران به شمار میرود.
بندر امام خمینی : در استان خوزستان واقع شده و سومین بندر بزرگ تجاری ایران است. بندر امام خمینی به دلیل دسترسی به آبهای آزاد و اتصال به شبکه راه آهن سراسری ایران، برای واردات کالا از چین مناسب است.
بندر چابهار : در استان سیستان و بلوچستان واقع شده و تنها بندر آبهای عمیق ایران در دریای عمان است و کشتی های چینی در آن بارگیری می کنند.
021-54079
09124701423 | 09177430365
ترخیص کالای وادارتی از چین به ایران
به منظور تجارت استاندارد با کمترین ریسک، دریافت مشاوره با کارشناسان باتجربه در زمینه ترخیص کالا از گمرک یک گام مهم و ضروری است. گروه گمرکچی با سالها تجربه در این زمینه آماده ارائه مشاوره به منظور ترخیص کالای چینی از گمرک ایران در کمترین زمان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.